Νέα

Αφιέρωμα στις πολυκατοικίες των Αθηνών κάνει το περιοδικό Bloomberg, θαυμάζοντας την αυθαρσία τους στο πέρας του χρόνου. «Σε αυτές τις μέσες πολυκατοικίες των λίγων ή πολλών δεκάδων διαμερισμάτων χτυπάει η καρδιά της πόλης», είχε γράψει στην HuffPost Greece από την αρχή του χρόνου ο συγκοινωνιολόγος μηχανικός, Γιάννης Δημητρόπουλος.

Όσοι έχουν προσπαθήσει να αγοράσουν ή να πουλήσουν ακίνητο θα γνωρίζουν καλά ότι απαιτούνται αρκετοί μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις τόσο στον πωλητή όσο και στον αγοραστή.

Το 2017 ήταν έτος-ορόσημο για την Ελληνική οικονομία, καθώς την έβγαλε από την πολυετή οικονομική κρίση και ύφεση επαναφέροντάς την στην ατραπό της ανάκαμψης.

Κατά 42,5% περιορίστηκαν οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων κατά το φετινό εννεάμηνο, ανέφερε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Ουσιαστικά, η πτώση αυτή μεταφράζεται σε εισροή κεφαλαίων 593 εκατ. ευρώ, έναντι 1,03 δισ. ευρώ, κατά το περυσινό εννεάμηνο, μια πτώση της τάξεως των 437 εκατ. ευρώ.

Loading...